Nieuws - BAI Prijsvraag 2014

ALLE inzendingen staan online

 ALLE inzendingen zijn door Studio DAAD gefotografeerd en staan online

mini-catalogus

 Download hier de toelichting en 1 afbeelding van alle 29 deelnemers.

1 | 2 | 3 | 4


Info - BAI Prijsvraag 2014 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2014

LAAT DE HEUS VONKEN

 Jouw creatie als starter voor de Heus

BAI IDEEENPRIJSVRAAG
Dag van de Architectuur 2014


Het is stil rondom De Heus. De stank en de jarenlange overlast zijn verdwenen. Sinds 1 april zwijgen de machines van de voormalige veevoederfabriek en zijn de silo’s leeg. Maar deze stilte is slechts schijn. In de hoofden van veel Bosschenaren zindert het, niet alleen in die van professionals. Plannen om De Heus om te toveren in een bruisende plek buitelen over elkaar heen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat De Heus de locatie is, die door het Bosch Architectuur Initiatief (BAI), uitgekozen is voor de jaarlijkse Ontwerpprijsvraag 2014.

De gemeente wil een tijdelijke culturele, sociale en economische hotspot maken van het terrein van De Heus. De gemeente heeft drie initiatiefnemers gevraagd samen te werken aan het realiseren van die ambitie. Die initiatiefnemers verenigen zich in een nog op te richten coöperatie.
Op het terrein van mengvoederfabriek De Heus werkt de coöperatie samen met inwoners en diverse betrokken partijen aan een tijdelijke plek voor de stad. In het gebied zal een nieuwe, dynamische samenleving ontstaan: een sociale, culturele en economische hot spot met een internationale uitstraling.
Op het terrein van De Heus wordt in 10 jaar tijd een groot aantal verschillende projecten ontwikkeld. De projecten bestaan uit onafhankelijke, haalbare business cases – opgezet door ondernemers, organisaties en burgerinitiatieven uit ’s-Hertogenbosch – die binnen de doelstelling van de coöperatie passen. De coöperatie zal de verschillende ontwikkelingen coördineren.

Veel Bosschenaren hebben ideeën over het terrein. Wij vragen hen deze met ons te delen. Niet alleen Bosschenaren trouwens, want iedereen kan meedoen aan de prijsvraag. Professionals, collectieven, individuen, bezielde beginners. De prijsvraag is de kans om iets van de ideeën gerealiseerd te zien.

De ideeënprijsvraag is inmiddels een traditie geworden. Sinds de eerste editie (1996) hebben de plannen geleid tot allerlei kleine en grote projecten in ’s-Hertogenbosch. Vele daarvan zijn uitgevoerd of in voorbereiding. Denk hierbij aan: ‘De Moerasbrug’ (2004), ‘De drijvende woning’ (2005), ‘Een verbinding over de Zuid-Willemsvaart’ (2008), ‘Reset Het Heetmanplein’(2012) en ‘Maak jouw theater’(2013).
Voor dit jaar is de titel: 'Laat de Heus vonken! Jouw creatie als starter voor de Heus'


PRIJSVRAAG VOORWAARDEN