Nieuws - BAI Prijsvraag 2011 BAI Prijsvraag 2011

Download de catalogus 'RESET HET KRUITHUIS'

 De catalogus is als PDF (9,1mb) te downloaden (klik hier).

EERSTE PRIJS 'Cour d'Honneur' door Happel Cornelisse architecten

Happel Cornelisse winnaar Reset het Kruithuis Den Bosch

Happel Cornelisse heeft de 1ste prijs gewonnen met een ontwerp voor de herontwikkeling van het Kruithuis in Den Bosch. 
Happel Cornelisse stelde zich tot doel om het Kruithuis op te nemen in een nieuw ensemble waarin ook de omliggende officierswoningen, het gewerenhuisje en de militaire bakkerij worden opgenomen. Door de toevoeging van een nieuw, driezijdig bouwblok - naar typologie van de 'Cour d'Honneur’ - komt het Kruithuis in de luwte te liggen van een omsloten binnentuin en wordt van weerbarstig solitair een eervolle medespeler binnen een nieuw publiek domein.

De inzendingen zijn tot 12 augustus te zien in het Stadhuis van Den Bosch.

Happel Cornelisse architecten

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7


Info - BAI Prijsvraag 2011 Inzendingen - BAI Prijsvraag 2011 Prijsvraag 2011 - Reset Kruithuis - Bosch Architectuur Initiatief

RESET HET KRUITHUIS

BAI IDEEENPRIJSVRAAG Dag van de Architectuur 2011

Op 1 juli zijn tijdens de Nacht van de Architectuur in de Verkadefabriek de winnende plannen bekend gemaakt. 
IMPRESSIE TENTOONSTELLING - KLIK HIER - YouTube

EERSTE PRIJS: Cour d’Honneur
TWEEDE PRIJS: Aan de andere kant
DERDE PRIJS: Stadstuin het Kruithuis
EERVOLLE VERMELDING: Door een lontje...

DOWNLOAD DE TOTALE CATALOGUS 'RESET HET KRUITHUIS' (9,1mb inclusief verborgen binnenzijde).

Happel Cornelisse winnaar Reset het Kruithuis Den Bosch.

Happel Cornelisse heeft de 1ste prijs gewonnen met een ontwerp voor de herontwikkeling van het Kruithuis in Den Bosch. Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) schrijft ieder jaar een open ideeënprijsvraag uit. De opdracht voor 2011: ‘Bedenk een nieuwe functie voor het Kruithuis en maak een ontwerp om het complex te kunnen herbestemmen.’
De ambitie van de gemeente Den Bosch is daarbij om een nieuwe impuls aan de directe omgeving te geven welke tot kansen leidt te ontmoeten, recreëren, wonen etc. Bij de 'reset' van het plangebied wil de organisatie van het BAI een bijdrage leveren aan de discussie hoe om te gaan met de herbestemming van historische gebouwen in een stedelijke context.

Happel Cornelisse stelde zich tot doel om het Kruithuis op te nemen in een nieuw ensemble waarin ook de omliggende officierswoningen, het gewerenhuisje en de militaire bakkerij worden opgenomen. Door de toevoeging van een nieuw, driezijdig bouwblok
- naar typologie van de 'Cour d'Honneur’ - komt het Kruithuis in de luwte te liggen van een omsloten binnentuin en wordt van weerbarstig solitair een eervolle medespeler binnen een nieuw publiek domein.


winnende ontwerp 'Cour d'Honnour' door Happel Cornelisse architecten

De jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Frits van Dongen, maakte een selectie uit 72 inzendingen en gaf commentaar: "Het ontwerp plaatst het Kruithuis in een nieuwe, betekenisvolle context. Het opnemen van de historische bebouwing rondom het Kruithuis is daarbij erg mooi gedaan, waarbij het lijkt alsof dit altijd zo had moeten zijn."

Magnette Dijkstra en Martin Bouwman namen de tweede prijs in ontvangst. De extra derde prijs ging naar MTD landschapsarchitecten & Burokoek Interieur & Architectuur en de eervolle vermelding naar Pieter van het Kaar.

De inzendingen zijn tot 12 augustus te zien in het Stadskantoor van Den Bosch.

Bosch Architectuur Initiatief
www.bai-denbosch.nl

Kruithuis Den Bosch
BAI logo sponsoren